Nem úgy van most, mint volt régen...
Székelyföldi online népdalverseny 2020

A „Nem úgy van most, mint volt régen…” első Székelyföldi online népdalversenyre a Kárpát-medence magyarlakta régióiból három ország 59 településéről jelentkeztek elemi és középiskolás diákok. 114 egyéni és 20 csoportosan megszólaltatott népdalcsokrot véleményezett a szakmai zsűri: Bárdosi Ildikó, Kászoniné Fejős Gabriella és Molnár Szabolcs népzenészek. A versenyzők felkészültségét, stílusos előadásmódját, dallamválasztását kiemelt arany, arany, ezüst és bronz minősítéssel jutalmazta a Legato egyesület.

A rendezvényen a népzene szeretete kötötte össze a résztvevőket, akik csupán az online eredményhirdetőkön találkozhattak egymással – ez a térkép azonban végre mindannyiukat megjeleníti. Hiszen a „Nem úgy van most, mint volt régen…” célja nem kimondottan a rangsorolás, inkább a seregszemle. A böngészéskor láthatják-hallhatják, hogy dallamkincsünk határoktól, lakóhelytől függetlenül ismerőst, ismeretlent, testvért, barátot, kicsit és nagyot egybekapcsol.

(A térkép nagyítható, a pontokra kattintva látható a résztvevő neve és elérhető a felvétel, amivel a „Nem úgy van most, mint volt régen…”  Székelyföldi online népdalversenyre benevezett.)